221 B BAKER ST.


Üretici:           İntelliCreations
Yayımcı:         Datasoft
Yıl:                 1987
Puan:              3.0





Benim gibi gizem meraklıları her zaman bir sonraki beynini zorlayan davayı ararlar. ...Ve bu, o değil. Clue oyunun  "başka-bir-yere-git-ve-ipucuları-topla" eğlencesi yakalamaya çalışmasına rağmen.... Evet, genelde 221 Baker St. bundan ibarettir. Özünde, içinde ünlü Sherlock Holmes'ün be bulunduğu seçilebilir 4 oyunculu bir Clue oyunudur. Ve benzer masa üstü oyunu tarzıyla... 6 köşeli zarı atıyorsunuz ve hamlelerinizi yapıyorsunuz. Ayrıca, binalara girip ipucuları toplayabiliyorsunuz.
Birçok dava seçebiliyorsunuz. Toplanacak farklı ipuçları ile, her binaya giriyorsunuz ve içerideki insanlar şüpheli hakkında size bazı kişisel bilgiler veya başka bilgiler veriyorlar. Yol boyunca "Genel Güdü" işaretli ipuçlarına bakıyorsunuz, bunlar neden yaptıklarını söyleyen bilmece benzeri ipuçlarıdır. Katil hakkında da önemli ipuçları buluyorsunuz. Katil ile ilgi ipuçları daha çok yardımcı gibi görünüyor.
Katilin kimin olduğunu, cinayeti neyle ve neden işlediğini tahmin ettiğinizde, "Rozetlerin" bulunduğu Karakol veya diğer özel yerlere gidip bir tane istiyorsunuz. Bu rozet ile 221B Baker St. geri dönüp cinayeti çözüyorsunuz. Az önce belirtiğim o üç soruya cevap veriyorsunuz. Eğer doğruysa. Tebrikler, katilin bunu neden yaptığını, güdüsü ve cinayeti nasıl işlediğini anlatan ayrınıtılı bir iki ekran çıkacaktır. Eğer yanlışsa...  Oyun şaşırtıcı bir şekilde sonlanmıyor. Başka ipuçları arayabilir, veya bir temel bir oyuncu iseniz başka bedava rozet alabilirsiniz. Yani, eğer yeterince sabrınız varsa... basitçe cinayeti sadece tahminlerde bulunarak çözebilirsiniz. Ve, hiç de eğlenceli bir şey olmaz.
Gerçekten oyunda yapacaklarınız bu kadardır. Her ne kadar basit ise de, bir kaç dava sizi gerçekten düşündürmeye zorlayacaktır. Ayrıca bütün ipuçları "Kodlanmış" yapabilmeniz için bir seçenek mevcut, tahminim karıştırma yapılıyordur. Bu modda çok fazla oynamadı, çünkü daha çok gizemleri çözmek istiyordum, karışık işlerle oynamak değil.
Herşeyi ile oldukça eğlenceli bir oyun, eğer her türlü gizem oyunları seviyor iseniz gözatmaya değer, ve sıradan oyuncularında içinden bir şeyler bulabilir. Bundan başka, çok özel bir şeyi yok (Gerçi bir oyun hakkından özel bir şey neden yazarsınızki).





DOWNLOAD

1 yorum:

Yalçın dedi ki...

Bu oyunu çalıştırabilmek için dosbox kullanmanız gerekmekte.

Yorum Gönder



Copyright© 2010 Falan Filan, Hede Hödö :) Dos Oyunları | Dos Oyunları | Rss | Google |

Blogger Template created by Yalçın KAPOĞLU