8088 OTHELLO


Üretici:            M. W. Bayley
Yayımcı:          M. W. Bayley
Yıl:                  1985
Puan:               3.0




8088 Othello rakibin taşlarını çalmak ile alakalı klasik bir masaüstü oyunudur. Konsepti çok basit, ancak bir hayli güzel.
Bu oyunu oynamak için satırlar hakkında düşünmelisiniz! Yeni bir taş koymak için bir öne koyduğunuz taş ile hizalı olmalı (yatay, dikey veya çapraz) ve aynı zamanda rakibin en azından bir taşını çalmalısınız. Rakibinizden çaldığınız taşlar artık sizin taşlarınız oluyor (renklerini değiştirerek).
Oyunun sonunda en fazla taşı olan oyunucu oyunu kazanıyor, yada bütün taşları toplayan oyunucu.
Öğrenilmesi çok kolay, ama yenilmesi son derece zor.
Bilgisayara karşı versiyonda 5 zorluk derecesi var ve inanın bana, tecrübesiz oyuncular için acemi seviyesi gerçekte bir meydan okuması gelebilir. En zor seviyesi gerçekten yenilmesi zor. Taşlarınızı rakam ve harf koordinatları girerek taşıyorsunuz. Ondan sonra bigisayarın hamlesini seyrediyorsunuz.

Oyunun sesleri yok, ama renkler gerecekten güzel (sadece 4 renk olmasına rağmen - zaten başka renkleri ihtiyacı yok). Maalesef başka bir insan oyuncuya karşı oynayamazsınız.
Ve son olarak, en yavaş bağlantı hızına sahip birisi bunu indirmek ve denemekten rahatsız olmaz, çünkü bu oyun şuana kada arşivimizdeki en küçük boyutlu oyundur. Dosya 3Kb den de az ve bana sorarsanız indirebileceğiniz en iyi 3kb dir (bazı ekran görüntü boyutları komple oyunundakinden daha büyüktür).


DOWNLOAD

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder



Copyright© 2010 Falan Filan, Hede Hödö :) Dos Oyunları | Dos Oyunları | Rss | Google |

Blogger Template created by Yalçın KAPOĞLU